Day 3 - Check (anncathrin)
Hjem Add Om meg Kontakt

1

Day 3 - Check

Lokal tid: 00.42

For en lang og slitsom, men utrolig bra dag! Startet med at vi skulle ta taxi fra hotellet til Ground Zero, og når vi kom ut fra hotellet sto det en limousin utenfor. Såklart tuller man med "Se, der er taxien våres jo", og tror du ikke det var det? Jo, det var det. Hvor mange kan si at de har kjørt limousin i New York? JEG KAN! Har aldri vært i nærheten av å kunne se innsiden av en limousin, så å få denne opplevelsen i New York kunne jo ikke blitt bedre! 

Ute av limousinen og nede på bakken igjen ventet et helt annet inntrykk. Det neste nå var nemlig Ground Zero. Atmosfæren, stillheten, byggene og minnestedene var både sterkt og vakkert å se. Tenk at så mange mistet livet i en så forferdelig ulykke. Det er fantastisk at det har blitt et så fint minnested for de omkomne, og at det er mulighet for alle å kunne besøke fontenen og minnemerket. Noen steder lå det også hvite roser ved siden av navnene, som mulig er lagt der av pårørende. Ground Zero er absolutt noe som må oppleves, uansett hvor følelsesladd det kan bli. Det var forresten på Ground Zero vi startet den heftige gå-turen vår på 1,7mil. For videre fra Ground Zero, gikk vi ned til Battery Island for å ta en titt på den kjente fruen på vannet - Statue of Liberty! Var jo et stykke unna, og det hadde sikkert vært litt gøy å ta ferge over - men bare det å se frihetsgudinnen er jo en opplevelse. Fint var det hvertfall! 
Den lille prikken til høyre for meg er frihetsgudinnen. Mulig det trengs forstørrelsesglass!

Etter frihetsgudinnen var det Wallstreet som sto for tur. Det var noen fine bygninger der, men ellers var det ikke et strøk/en gate etter min smak. Har på en måte ingen tilknytning til alt det med aksjer osv., så det ble egentlig bare en liten vandretur bare for å ha vært der.

Rett etter Wallstreet ble det pause på Starbucks, noe som faktisk var første gangen etter jeg kom ned hit! Har drukket en del Frappe Caramel i Norge, men jeg har aldri fått en så perfekt blandet frappe som jeg fikk i dag! De har gjort det et par år lenger, for å si det sånn. Pace University ble neste stopp. Det er her storebroren min går på skole, og heldig som han er - ligger skolen rett ved Brooklyn Bridge. Brooklyn bridge var P-E-R-F-E-K-S-J-O-N. For et formgivningshjerte var det ufattelig fint å se konstruksjonen av en bru så gjennomført. Det er mange fine bruer her i verden, men Brooklyn var helt perfekt. Den var ganske lang å gå over og tilbake, men det var helt klart verdt det.
Det var også mange hengelåser rundt om på bruen hvor folk har blitt fridd til, noe jeg synes er koselig. Ble også spurt om å ta bilde av et fint par på bruen, og da hadde både formginvningshjertet og fotohjertet fått en stor nok overdose av glede for dagen! Fra Brooklyn Bridge gikk spaserturen videre til Chinatown og deretter Soho. Her tok jeg forsåvidt ingen bilder, litt fordi det var uinteressant for min del - og litt fordi vi var både i dårlige/fattige/shabby strøk, og i noen overdådige strøk. Det er morsomt å ha kjent på den frykten man har når man er i de dårlige områdene, og deretter gå i de fine strøkene - men jeg hadde holdt meg langt unna de dårlige strøkene alene. 

Til tross for at Chinatown og SoHo ikke helt var min greie, kom vi der i mot til New York University og Washington Square Park! Dette området var mye fredligere og det var faktisk veldig fint her! Kjenner også en som går på skole her, så det var litt ekstra gøy å se hvor han studerer også. 


Empire State Building ca midt i bilde

Så alt i alt (utenom gåturen til John's Restaurant og tilbake til hotellet for dessert), ble den "lille" gåturen så lang som 1,7mil - og jeg er utrolig glad for at vi tok en såppas lang gå-tur, slik at vi kunne oppleve mer av forskjellige "klasser", og se flere steder. Det var langt, men en taxi ville ikke utgjort like mange opplevelser! Nå kjenner jeg at det skal bli godt å sove, før det blir en ny dag og nye opplevelser i morgen :- ) 


 • 28.03.2015 kl.07:54
  SÅ heldig og så mange fine bilder!!

  Men du vet at 'dash' butikken ligger i soho. Altså butikken til kim, khloe og kortney KARDASHIAN. Er ikke det interresant?:oo

  Kos deg masse videre:)  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta